divendres, de febrer 03, 2006

El país dels mots

Avui m'he llevat espès però d'allò més ràpid potser perquè és divendres i el cap de setmana ja ha és a punt d'arribar o perquè volia enllestir ràpidament l'aplicació de la lavativa diària. En tot cas, després d'entrebancar-me amb la màquina de fer calor, haver-ne recollit alguns trossos i arribar al lavabo, se m'ha passat pel cap, muntat en un bri de consciència, el pensament que diu que tenim la sort o la dissort de ser animals i, per acabar-ho d'adobar, racionals amb consciència del propi jo.

És evident que el dia no començava bé. La gent no pensa en aquestes coses i menys un divendres a les 6 del matí. La gent, de fet, intentem no pensar massa perquè l'únic que desitgem en el fons és sentir-nos feliços i contents i no fos cas que ens amoinéssim per ves a saber què. Tanmateix, els meus pensaments s'anaven escolant entre ensabonades, flaires de xampú i les primeres llums del dia mentre un dels gats que habita el mateix cau que jo i altres animals, trucava puntual a la porta del lavabo com cada matí segurament per poder entrar i observar encuriosit i una mica bocabadat, allò que fa un animal "racional" a la dutxa.

Bé, la cosa és que he pensat amb en Màrius Serra. Segurament perquè ahir va ser el guardonat amb el XXVIè premi Ramon Llull de novel·la. Per si en voleu saber més sobre aquest tema podeu mirar a la xarxa que n'és plena d'informació. Si sou una mica més ganduls podeu pitjar la notícia de vilaweb. Però no vull parlar de l'obra literària d'aquest barceloní enigmista. Vull parlar d'un projecte, alhora real i virtual, on hi participa que es diu Verbàlia. Verbàlia és com una República independent de les paraules, una espècie de microestat on s'hi pot trobar com a mínim, un espai de lleure interessant tot putinejant lletres, frases, dobles sentits, jocs de paraula, etc. En Màrius Serra i els seus socis ens ofereixen la possibilitat de jugar amb les paraules des de suggerir palíndroms a compartir idees o pensaments al voltant de la llengua. Mitjançant un fòrum els verbívors d'arreu poden participar de manera més o menys brillant en el tema de la setmana. Tot això és delicadament amanit amb una barreja de notícies, recomanacions o divulgació que amoroseix el producte final. I de passada, aprofiten el web per a publicitar els llibres verbívors per excel·lència on hi trobarem mots encreuats, jocs i enigmes de llengua.

Us recomano que us hi passeu i, fins i tot, que us hi empadroneu. Passareu unes estones agradables fent servir les vostres neurones i traient el rovell a les psinapsis.

Italian and spanish version available.