dimarts, de novembre 07, 2006

Live in Japan, by Guillamino


Més d'un cop he parlat d'un músic fora de l'habitual. En Pau Guillamet és un d'aquells músics catalans de nova fornada que polvoritzen mites, llegendes, tabús, pors i complexes. En Pau Guillamet Garcia es fa dir Guillamino quan treballa. Es dedica a fer música bàsicament electrònica que barreja sons poc habituals en aquest tipus de música i que li donen com a resultat un estil molt personal, un melting pot amb una ànima aclaparadora.

Guillamino, als seus 30 anys està fent una cosa que poca gent a fet al nostre país, conquistar el panorama musical electrònic amb una proposta extremadament sincera, innovadora i fresca que trenca barreres de tot tipus. Actualment té dos discos al mercat editat per Bankrobber, 1 dia i Somnis de Llop tot i que ha participat en la confecció de bastants d'altres, normalment recopilatoris. Ara, fa el salt a l'escena internacional pel Japó i treu una compil·lació d'aquests dos discos editada pel segell japonès Third ear que porta per títol Atzavara.

Entre moltes curiositats n'hi ha una que és força coneguda i que explica la potencialitat d’en Guillamino en el panorama internacional. El fet és que el seu disc de debut va ser punxat a la ràdio 1 de la BBC en el programa musical de John Peel i Gilles Peterson, els quals el van recomenar especialment.

Tots aquells que visqueu al Japó i no conegueu a en Guillamino us recomano que l'aneu a veure en directe si teniu ocasió, ja que sembla que s'hi passarà aviat.