
El temps i la tendència evolutiva d’internet ens està demostrant tot el contrari. I ens fa entendre que les coses fetes servir amb seny i mesura poden aportar-nos molts més beneficis que perjudicis.
I així és. Quan sembla que tot s’ha sortit de mare apareix alguna cosa que ho contraresta, com si visquéssim en vasos comunicants. Internet ha estat una revolució, i ho seguirà essent en el futur, en la comunicació, el coneixement i el lleure. I tan sols cal navegar–hi una mica per adonar-se’n. Tanmateix, i com tot, no està exempt de mancances, contradiccions i límits.
Paral·lelament a aquest fet, molts de nosaltres ens hem anat conscienciant sobre el ritme de vida que portem habitualment. I sobretot referent als nostres hàbits: alimentació, feina, vicis, temps lliure, etc. I de mica en mica han anat apareixent moviments socials d’abast universal o d’abast local que han anat treballant sobre aquestes noves necessitats. Molta gent ha entès que cuidar-se és important. Ser actiu físicament, ser actiu mentalment, donar més importància a la salut i no tan als béns materials... Han aparegut doncs ple de llibres d’autoajuda, associacions que ajuden la gent a prendre’s la vida d’una manera més saludable, tècniques orientals de creixement personal, etc. Però una de les preocupacions més importants de molts ha estat la qualitat dels aliments que ingerim diàriament. Això ha fet que d’un temps ençà hàgim començat a escoltar paraules com aliments trangènics, pesticides, agricultura intensiva, febre abtosa, grip aviaria, vaques boges, etc.

Si ho proveu i us agrada no dubteu de fer córrer la veu. Potser algun dia podrem tornar a menjar sense haver d’ingerir productes indesitjats i, de retruc, dinamitzar el sector agrícola català que aposta per aquestes pràctiques sostenibles.