dimecres, de maig 17, 2006

Botifarra, especulació, música i frikisme

Avui tinc varies coses per explicar-vos. Una d’elles és que aquest diumenge Quòniam planta parada al barri del Poblenou en el marc de la Cinquena Botifarrada Popular contra l’Especulació al barri del Poblenou. A partir de migdia podreu trobar la parada on hi podreu trobar la majoria de les samarretes de Quòniam a preu de web (sense despeses d’enviament). A part, podreu gaudir d’una sèrie d’activitats, exposicions, concerts i el dinar popular. Més informació aquí.


Parlant d’altres històries, fa poc que ha aparegut un nou bloc a internet dedicat exclusivament als concerts que es fan arreu del país. El seu nom és Stock de so i apareix per omplir un buit monumental pel que fa a la promoció i difusió de la música feta als Països Catalans i en català. Hi podreu trobar enllaços, informacions sobre concerts i cròniques en vídeo de diferents concerts que es van fent arreu. Esperem que sigui un pas més per seguir dignificant la cultura musical del nostre país... ja que la majoria de mitjans de comunicació “oficials” no ho fan. Visiteu també aquest web.


Segurament en el web d’Stock de so hi trobareu la crònica de dos concerts interessants aquest cap de setmana. La sala clap de Mataró ha programat per aquest divendres el concert dels Ken Zazpi, un grup basc que està apostant per fer musica de qualitat i exportable. Segons els entesos, l’estil de música d’aquesta banda de Guernika és el que es coneix com power-pop i tenen la particularitat que han gravat un parell de cançons del seu darrer disc en català. A més dels recomanables Ken Zazpi, en la mateixa sala, però dissabte, tornen els Antònia Font per desplegar tot el seu món surrealista presentant el seu excel·lent Batiskafo Katiuskas. Serà un dels primers concerts on es podrà escoltar en directe el seu darrer disc i que tindrà el dia vuit de juny el dia de presentació oficial del nou disc a l’Auditori de la ciutat de Barcelona. Imprescindibles.


Per últim us vull parlar d’un grup suec anomenat I’m from Barcelona que està essent la sensació d’aquell país nòrdic enguany. Un grup format per gairebé trenta persones d'estètica retro que sincerament exhalen un punt de flaire fricky. Aprofiten un cert retorn estètic a dècades passades que s'està vivint actualment per obsequiar-nos amb un disc i un vídeo digne del Ridiculisme català. L’edició d’aquest any del Primavera Sound de Barcelona els tindrà en concert i si heu vist l’anunci de televisió del festival podreu comprovar que la cançó que hi surt és precisament seva, que a més és la que dóna més o menys nom al grup. El més segur és que aquesta cançó esdevingui cançó de l’estiu a mitja Europa i segurament que aquí, amb més motius, també. Podeu escoltar fragments de les seves cançons i veure el seu vídeo aquí.

dilluns, de maig 15, 2006

L'hivern se'n va i les samarretes Quòniam arriben.

Es nota que l’estiu ja arriba. A la mínima que comença a pujar la temperatura i el sol comença a escalfar, qui més qui menys comença (comencem) a actuar com autòmats. Ens comencem a treure la roba (de vegades massa aviat) i recuperem les samarretes, els pantalons curts i el calçat lleuger i fresc. No cal que us digui que és quan la gent ens n’adonem de la necessitat de jubilar alguna samarreta que tenim descolorida, trencada i esfilagarsada i comprar-ne alguna altra. I és quan, cada cop més gent, pensa en Quòniam per aconseguir una samarreta diferent a les demés.

Mentre esperem a veure quina serà la samarreta Quòniam d’aquest estiu, que aviat sortirà a la venda, cada cop hi ha més comandes dels ja clàssiques samarretes fonètiques dels Països Catalans. Tot i això, aquest més d’abril passat ha estat la samarreta EP! la més venuda del mes, seguida de prop per les de Països Catalans i Pop. Segons la central de comandes de Quòniam, les samarretes de la Rumba ha tornat a ser una de les més sol·licitades tot i que estan gairebé exhaurides. Això està fent pensar a la gent de Quòniam en una possible reedició tot i que no se sap quan ni tampoc el nombre d’unitats d’aquesta possible nova reedició.

Doncs res, us animo a vestir aquesta temporada de calor amb les samarretes del Quòniam i passejar-les arreu. I per cert, no oblideu que podeu enviar les vostres fotografies per penjar-les en la galeria de Quòniam Arreu.