dijous, de gener 11, 2007

Èric i l'exèrcit del Fènix

Fa un parell d'anys ens assabentàvem que un nen de Lloret de Mar era denunciat i conduit a l'Audiència Nacional Española (Madrid - Espanya) acusat de terrorisme per l'única raó d'haver enviat uns mails des d'aquest web a favor de l'etiquetatge en català a els supermercats Dia i Mercadona. Aquest noi, l'Èric Bertran, i la seva família van passar un calvari de judicis, bullying, persecució, etc. que no ha estat prou conegut gràcies als mitjans de comunicació mesells del poder.

Després de tot això el mateix protagonista va escriure un llibre narrant la seva experiència surreal i que va ser un bestseller. Ara s'estan ultimant els darrers serrells de l'obra de teatre on, apart de sortir-hi ell de manera virtual, hi apareixen una sèrie de personatges que recreen tota la història. L'obra està produïda per Zitzània i hi col·labora la productora Arriska Films. Part del vestuari està cedit per Quòniam, per la qual cosa els qui aneu a veure l'obra les veurà en viu sobre l'escenari. Les samarretes triades són PC3 i EP.


L'estrena és dia 25 d'aquest mes a l'auditori de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) i després circularà per diversos teatres d'arreu del Principat.
Podeu trobar més informació al web de l'obra de teatre.

dimecres, de gener 10, 2007

Internet TV

Us comentava l'altre dia que la televisió cada cop em molesta més i m'aporta menys. De fet la televisió la faig servir normalment o per veure DVD's o bé per deixar-la com una veueta de fons que de vegades trenca el silenci del saló de casa meva. Poques coses em fan trempar de veritat. Hi ha excepcions, com suposareu.


Ja fa un temps que s'està experimentant amb la televisió per internet i penso que aquest any serà quan s'implementarà definitivament aquest mitja a través de la xarxa. L'augment de velocitat i potència de la xarxa, la davallada de preus de la connexió i la popularització d’Internet ha fet que cada cop més les cadenes generalistes apostin per internet com a canal de difusió de la seva programació. Però el més important és que ja comencen a aparèixer llocs webs que ofereixen productes televisius propis i lliures paral·lels als habituals. Aquestes propostes destaquen per desmarcar-se definitivament de les cadenes convencionals realitzant productes alternatius adreçat a un públic més consumidor d’Internet que de televisió. Ja ara tenim molt bons exemples d'aquest tipus de propostes. Us en destaco algunes:

Vilaweb TV - aquesta setmana la gent de Vilaweb ha presentat el nou portal de televisió que ja porta un any de proves. Hi podeu trobar reportatges d'actualitat de totes les temàtiques.

The Venice Project - un nou projecte dels creadors de Skype i Kazaa que pretén revolucionar la televisió per internet. Actualment en proves.

Joiningthedots.tv - canal britànic que emet documentals i reportatges alternatius.

Que vida más triste - Vídeo bloc d'un grups d'amics bascos que estan triomfant a la blogosfera hispana.

E-noticies.com - La temporada passada van començar a penjar diversos vídeos informatius i reportatges culturals (indústries culturals). Aquests darrers realitzats per gent molt propera a Quòniam.

Youtube - portal estrella de vídeos en versió streaming que ha creat escola i es caracteritza per oferir la possibilitat que qualsevol usuari pugui penjar els vídeos que desitgi i compartir-los amb qualsevol.

Pensant en el panorama televisiu català estic convençut que això representa una bona oportunitat per tirar endavant canals de televisió catalans que no estiguin subjectes al dictat de les polítiques dels governants de torn. Això pot permetre una reactivació de la televisió catalana i en català sense complexes. Temps al temps.