divendres, de juliol 14, 2006

Samarretes Rauxa: Made in Quòniam

Aquest mes d’abril, per Sant Jordi, es va celebrar el CAS (Catalunya Acció Sonora), un megaconcert de grups catalans que es van donar cita al Palau Sant Jordi de Barcelona. En aquell moment, instants abans que sortissin a l’escenari els components del grup de rumba catalana, Rauxa, l’Hèctor de Quòniam va lliurar les primeres 100 samarretes del grup.

Tot i que el disseny no és de Quòniam, els samarretaires han portat tot el procés de fabricació de samarretes i l’estampació. De fet, les samarretes de Rauxa són una coproducció entre el grup i Quòniam.

Segons he pogut saber, Rauxa va encomanar gairebé 300 samarretes en tres colors (ocre o mostassa, vermell i verd militar) i ja s’han exhaurit . Quòniam ja està preparant la segona tongada de 300 samarretes més.

Aquí us deixo algunes imatges del moment en que els músics de Rauxa reben les samarretes.

dijous, de juliol 13, 2006

Freiburg im Breisgau, la perla negra

Normalment, sobretot aquelles persones que basen el seu coneixement i la seva opinió a partir de clixés i estereotips, tenen una imatge d’Alemanya molt esbiaixada. Els tòpics serveixen per opinar sobre aquest gran país d’Europa i, això, no fa gaire bé a la seva imatge. És evident que els estereotips i els tòpics són útils per entendre’ns quan parlem d’alguna cosa però és igual de cert que són inútils en el moment que volem aprofundir sobre la realitat d’aquella cosa.

Gent capquadrada i eficient, fred i pluja, salsitxes bullides, la II Guerra Mundial, el nazisme, ordre i netedat, cotxes cars i bons, gent rossa i alta, bona i molta cervesa i un llarg etcètera que conformen la imatge que es té d’Alemanya per molts dels mortals.

Però Alemanya és molt més que això. Moltíssim més.

Avui us recomanaré que visiteu la ciutat de Freiburg (im Breisgau). Aquesta ciutat mitjana es localitza a l’extrem sud del land de Baden-Wüttemberg, un dels lands més bonics i desenvolupats d’Alemanya. La ciutat de Freiburg és una ciutat de dimensions molt humanes, amable, activa però tranquil·la alhora, enclavada enmig de la plana del Rin (Rhein) i les seves vinyes i les estrivacions de la Selva Negra (Schwartzwald) i gaudeix d’un clima privilegiat. La ciutat funciona com un gran pol d’atracció de joves gràcies a la seva universitat i no se sap el perquè, té un nombre força elevat de catalans entre els seus resident habituals. Fins i tot existeix una facultat anomenada Ramon Llull pertanyent a l'Albert Ludwigs Universität, crec recordar que molt coneguda dins el camp de la romanística.



Podeu passejar pel centre, trepitjant els seus carrers empedrats amb tocs medievals, alguns dels quals estan solcats per un petit canal que normalment deixa lliscar un gran doll d’aigua fresca provinent del riu Breisgau. De fet, diu la llegenda que si algú fica el peu per equivocació dins d’aquest canal acabarà casant-se amb una noia de Freiburg. Mai ningú però no m’ha pogut assegurar si això també funciona amb les dones.

Òbviament podeu trobar pels carrers paradetes de salsitxes (wurst) de tot tipus, cerveseries tradicionals i artesanes o restaurants alemanys, però també gelateries italianes, botigues de roba hippy o de segona mà, llibreries antigues, cafès amb terrassa, pubs irlandesos o cases senceres on s’hi pot escoltar i ballar música en un ambient molt alternatiu. Però no només és això, la ciutat de Freiburg és una de les més avançades, en tot, de tot el país. De fet està considerada la ciutat pionera de les energies renovables, l’ecologia, el reciclatge, la qualitat de vida i tot quest tipus de coses.

Val la pena pujar fins al biergaten d’un petit turó, l’Schlossberg, que presideix la ciutat i des d’on podem tenir una vista impressionant d’aquesta ciutat encantadora, demanar mig litre de cervesa de blat i un pretzel i gaudir d’un moment tranquil amb uns amics i amigues mentre el sol es pon.

dimarts, de juliol 11, 2006

Diari d'un viatge


Si ahir us parlava d’un web que vaig trobar divertit, avui us parlo d’un blog que trobo molt interessant. Es tracta d’un blog d’un viatge de 5 mesos a través del continent americà anomenat són5mesos. De l’Argentina als Estats Units. Ja veieu com pot canviar això de viatjar en poc temps. Fins fa poc els viatgers més “romàntics” viatjaven acompanyats d’un bloc de notes i potser amb una càmera de fotos. Ara, el bloc s’ha substituït per un ordinador i la càmera de rodets per una digital. Està clar que el viatjar així i anar publicant les teves experiències a internet és un avenç espectacular. Tot i això, deixeu-me que sigui una mica més romàntic del que és necessari per deixar en l’aire el pensament que, tant avenç tècnic de vegades pot ser que tregui sabor a un viatge.

Doncs si entreu en el bloc d’aquesta parella de Badalona podreu llegir petites entrades on s’hi fa referència als llocs per on han passat, la gent que han conegut o les reflexions que s’han fet. Les breus entrades estan il·lustrades per bones fotos fetes per ells mateixos i una sèrie d'enllaços i referències de tots tipus.

Interessant per a aquells que els agrada viatjar i conèixer indrets peculiars.

dilluns, de juliol 10, 2006

La vaca fa mu

Navegant per internet he descobert un bloc que, sincerament, m’ha sorprès. És un bloc que es diu Vaca.mu. De fet n’havia sentit a parlar però no el coneixia personalment. Us he d'advertir que pot arribar a ser un web molt fricky però, en el fons, no deixa der ser una enciclopèdia de coses curioses que es poden trobar a la xarxa.

Doncs quan hi entreu veureu, en primer lloc, que aquest lloc es nodreix de les aportacions desinteressades dels seus lectors. El webmestre es dedica a penjar notícies i informacions vàries força interessants, en general, que classifica mitjançant unes categories molt personals.

La veritat és que enganxa molt (la temàtica és molt variada tot i que el webmestre té certa obsessió per diferents temes com, per exemple, la Britney Spears o les vaques) i és molt fàcil triar allò que et pot interessar i allò que no.

Per col·laborar-hi només cal que us hi registreu. Segur que passareu una bona estona.