dimecres, de setembre 06, 2006

Santornemi

Benvolguts. Com ja veieu estem tornant de vacances. Aquest proper dilluns ja estarem a tot gas amb noves propostes i coses per compartir amb tots vosaltres.

Durant aquestes setmanes i mesos anireu descobrint les novetats referent al món de Quòniam i el seu bloc, el Blòquiam.

Com a primícia us puc ja avançar que després de moltes hores d'intenses negociacions en despatxos, passadissos, bars i after hours, a la fi les samarretes de Quòniam surtiran de manera evident per televisió. El programa en qüestió on apareixeran les samarretes s'anomena "La cuina de l'Isma", un programa diferent de cuina que s'emet al primer canal de TVC i que el presenta un xicot enrotllat i que domina bastant la cosa dels fogons i la manipul·lació d'aliments. El primer dia que podreu veure una samarreta Quòniam en aquest programa serà el dia 14 de setembre. Us convidem doncs a fer-hi un cop d'ull i seguir l'exemple de l'Isma: cuineu, sigui vestint samarretes de Quòniam o despullats, que tot i resultar més frequet pot ser més arriscat.

Apart d'això, ja sabeu que aquest proper dilluns dia 11 de setembre, dia nacional de Catalunya, Quòniam tindrà una parada muntada dins la Fira d'Entitats dels Països Catalans just a sota de l'Arc de Triomf, al Passeig Lluís Companys de la ciutat de Barcelona.

No dubteu de visitar-nos.

Benvinguts i bona entrada de curs.

dilluns, de setembre 04, 2006

Els gegants encara viuen

John Muir (1838 – 1914) va ser un dels primers exploradors i naturalistes conservacionistes dels Estats Units d’Amèrica. Va dedicar gran part de la seva vida al descobriment, l’estudi i més endavant la lluita per la preservació dels indrets naturals més imponents i valuosos de l’estat de Califòrnia. Mitjançant infinitat de cartes, assajos, articles i llibres, John Muir va difondre les característiques més importants de les zones que ell va estudiar, com també la idea de la protecció i conservació d’aquests paratges naturals. Tota aquesta tasca l’ha fet passar a la història i la seva obra ha estat llegida per una gran part dels nord-americans. Un altre dels seus llegats ha estat la preservació i creació de diferents reserves naturals entre la que hi destaca Yosemite Valley. També va fundar una de les organitzacions mediambientals més grans i importants de tots els Estats Units, The Sierra Club, que encara està en actiu.

Una de les zones que Muir va voler preservar de la destrucció incontrolada que va portar la industrialització de Califòrnia va ser el conegut actualment per Muir Woods. Al nord de la ciutat de San Francisco, al comtat de Marin, s’hi estén un dels parcs forestals urbans més imponents dels Estats Units, el declarat monument nacional Muir Woods. Al parc s’hi poden trobar infinitat de plantes i animals autòctons de la zona com també un ecosistema gairebé verge. Però les estrelles indiscutibles del parc són els arbres que s’hi poden trobar, les sequoies anomenades Coast Redwood (Sequoia sempervirens) germanes de les Sequoies Gegants. Aquests arbres són espectaculars:



L’arbre més alt que habita el parc fa uns 79 metres tot i que es coneixen arbres en altres zones que arriben a fer 112 metres d’alçada. La mitjana d’edat d’aquests arbres és d’entre 500 i 800 anys tot i que l’arbre més vell que habita el parc es calcula que té 1.100 anys. Com podeu imaginar, aquests arbres són els éssers vius més alts de la terra. Els més amples els podeu trobar més al sud, al Yosemite Valley on hi viuen les Sequoies Gegants.

Hi podeu fer visites durant tot l’any gaudint de passejos per més de vuit quilòmetres de camins senyalitzats amb plafons informatius.

El 9 de gener de l’any 1908 el president Theodore Roosevelt va declarar aquesta zona Monument Nacional i a la primavera de l’any 1945 s’hi va signar la Carta de les Nacions Unides pels delegats de cinquanta estats.