dimarts, de febrer 28, 2006

L'Esperit Català rebrota sempre i sobreviu els seus il.lusos enterradors

Aquesta afirmació, com infinitat d'altres sentències clarividents que es fan i es desfan va ser pensada, vocalitzada i fins i tot materialitzada per l'oblidat Francesc Pujols, l'insigne pensador i filòsof de la Torre de les Hores de Martorell. Per a la gent del seu temps (principis de segle XX) Pujols era un excèntric. Per a d'altres era un visionari. Però el que queda clar i fora de tot dubte és que era un intel·lectual (un d’aquells que encara se'ls pot anomenar així) que va influir en el pensament i l'obra d'infinitat de personalitats del nostre país com Salvador Dalí, Josep Pla entre d’altres, i en el pensament de molta gent corrent.

Com passa molt en el nostre país, Francesc Pujols, com d'altres, ha estat oblidat i condemnat a l'ostracisme més indigne i deliberat. Ara, mercès a gent anònima i artistes més o menys coneguts s'està recuperant la seva figura i obra que, esperem, se li pugui fer justícia.

A en Francesc Pujols li devem molt i cal que el coneguem en tota la seva esplendor. Si us en voleu informar de manera més extensa i aprofundir en la seva obra podeu consultar el web de l'Associació Francesc Pujols i, per als amants de les emocions fortes, llegir els seus llibres que de mica en mica es van tornant a reeditar o simplement publicar de bell nou.

Apte per a públics exigents i agosarats.