divendres, de març 31, 2006

Com l'home aranya.

Catalunya és un país de muntanyencs i muntanyenques gairebé des de sempre. Tanmateix des de principis de segle XX, la muntanya es va anar redescobrint a partir dels esports a la natura: l’excursionisme, l’escalada, l’esquí, etc. Més endavant s’ha anat popularitzant altres tipus d’esport relacionats amb la muntanya i l’aire lliure que fins i tot han viscut força èxit a la mateixa ciutat. Per exemple l’escalada esportiva “indoor”en rocòdroms.

Ara fa pocs anys ha aparegut la pràctica d’un esport derivat de l’escalada en interior que es conegut amb el mot anglès boulder (roc gros). El boulder, o escalada en bloc, és simplement un tipus d’escalada més senzill a l’estandard que es fa a l’aire lliure o dins un espai i que té la peculiaritat que no requereix d’arnesos ni cordes. Es tracta bàsicament d’escalar estructures artificials o naturals de poca alçada sense gaires materials d’escalada (llevat dels peus de gat) i amb l’única ajuda dels peus i les mans.

Aquest esport ens ofereix la possibilitat de prendre contacte amb l’escalada d’una manera molt directa i sense gaires complicacions tècniques però que demana molta preparació física i molta concentració.Actualment ja existeixen molts gimnasos i complexos esportius que comencen a oferir la possibilitat de practicar aquest esport de precisió i resistència en les seves instal·lacions.