dilluns, de març 27, 2006

Indrets de món

Com ha anat el cap de setmana? Jo he anat de calçotada abans que les calors de l’estiu entrin i ja no trobem calçots enlloc. De vegades coses tan senzilles com compartir un calçot, un got de vi bo, una botifarra o costelles de xai i bon all i oli amb persones estimades i també amb nous amics enmig d’una comarca rural, no té preu.

Bé, parlant de temes populars us parlaré de la nova iniciativa de L’ateneu.org. Com el seu nom fa esment L’ateneu.org és un portal d’internet que ve a fer la funció d’un gran ateneu virtual. Aquí la gent s’hi aplega, es coneix, intercanvia informació, pensaments, munta mobilitzacions, s’organitzen activitats, etc., tot girant d’una manera o altra al voltant de la cultura catalana i el medi ambient.

Doncs la iniciativa que han endegat és una mena de concurs fotogràfic anomenat “Indrets dels Països Catalans”. Aquest concurs s’emmarca en nou projecte participatiu que neix amb la voluntat de fomentar el coneixement del territori català i va lligat també amb una campanya d’impuls del Sender dels Països Catalans i tot un recull de llocs i itineraris d’interès. Aquest projecte vol ser, segons l’ateneu.org, una eina per fer conèixer i valorar el nostre entorn. Aquest projecte consisteix en fer uns reculls de ressenyes, descripcions i imatges sobre indrets, itineraris i excursions d’arreu dels Països Catalans i posar-lo a l’abast de qualsevol persona que hi estigui interessada.

Pel que fa al concurs us puc informar que s’accepten fotografies des del proppassat equinocci de primavera fins al solstici d’estiu. En aquest espai de temps podeu enviar fotografies de paisatges, edificis o monuments que tinguin cabuda en les bases del concurs.



Aquí hi trobareu molta més informació.