dilluns, de maig 29, 2006

Conèixer el món, conèixer-nos a nosaltres mateixos/xes

Uff... aquest cap de setmana ha estat el més calorós de tot l’any. Sembla que arribem a l’estiu sense haver passat abans per la primavera, o almenys no del tot. I de retruc, està passant aquesta primavera calorosa sense que hagi plogut com la natura mana. Tot plegat una mica angoixant.

Els nostres països, els Països Catalans, són un tros de terra i aigua i aire que, com tots els països i, per tant tots els trossos de terra, aigua i aire, estan farcits de racons màgics, paisatges espectaculars i gents encantadores. Malgrat això, el mal anomenat “progrés” ens està fent desaparèixer allò que fa especial la nostra terra i tot el món sencer. Als nostres països aquest procés, com la majoria de coses negatives, pren una dimensió descomunal i una dinàmica cada cop més definitiva vers la destrucció. La destrucció del nostre patrimoni natural és un fet i sembla que voler preservar-lo sigui quelcom naïf, de hippies pudents i fumadors d’haixix o de jovenalla eixelebrada.

Però res més lluny de la realitat. La protecció del nostre patrimoni natural (com també l’artistico-arquitectònic, el cultural o l’humà) és vital per a la nostra qualitat de vida. El gaudi de tots aquests plaers és una part fonamental per a la consecució nostra felicitat i la nostra supervivència com a poble i com a espècie. Cal tenir-ho en compte.

Ja fa gairebé deu anys que va aparèixer als nostres quioscos una revista, que no només seria una de les revista pioneres en el seu gènere, sinó que esdevindria la revista que encetaria una manera de fer molt concret dirigida a un sector de públic absolutament oblidat de feia molts anys. Descobrir Catalunya ha omplert, i segueix omplint, un buit fonamental en els quioscos del nostre país. És una revista que ens permet descobrir tots els Països Catalans, i fins i tot l’estranger, des d’una perspectiva amena, precisa, divulgativa i amb una gran qualitat de text i imatge. Una revista que barreja geografia, antropologia, viatges, gastronomia i cultura en general que enganxa des de la primera plana a la darrera. No cal dir que les revistes de Descobrir Catalunya ocupen un lloc especial en els prestatges de casa meva.

Ara que la revista fa 99 números, i esperem que molts més, només els vull felicitar per la feina ben feta.