dimarts, de maig 30, 2006

Pop "made in Aubúcies"

Ja fa més de deu anys, quan molts de nosaltres anava a l’institut, va començar a aparèixer al nostre país el concepte contemporani de festival de música (rock, pop, tradicional, etc.) El primer del que tinc memòria és el “festival de la vaca” celebrat a Escalarre, el Dr. Music Festival, que imitava en certa mesura els festivals que es feien a Anglaterra, Dinamarca o els Estats Units. Tots aquests festivals tenien molts aspectes en comú. Espais naturals oberts, diversos dies d’insomni, tendes de campanya, psicotròpics a dojo, sexe a discrcció, cervesa esbravada, música non-stop, calor evident, pols emprenyadora, pluja refrescant, fang emspastifador, etc.

Els anys han anat passant i els festivals han anat apareixent i desapareixent arreu gairebé per generació espontània. Els nostres països no són una excepció. Se'n fan molts i la majoria són prou diferents entre sí que han anat susistint la majoria al pas del temps.

L’any passat, amb motiu del canvi de lloc de celebració de l’Acampada Jove d’Arbúcies organitzada per les JERC, un dels festivals més multitudinaris que es fan, l’Ajuntament d’Arbúcies no es va quedar amb les mans creuades planyent-se de la pèrdua d’un festival que revitalitzava el poble de manera espectacular, i va encarregar a la seva regidoria de cultura gestionada per gent jove i competent que muntés alguna cosa per tapar aquest buit, aquest forat monumental. I de manera poc habitual i en poc temps va sortir una proposta de festival absolutament diferent a l’Acampada i amb tots els elements per ser un èxit. Només calia gestionar-ho de manera coherent i assenyada.

El resultat?

POPARB. Un festival de pop independent fet als Països Catalans de petit format, plataforma i escenari de presentació i promoció de projectes creatius de nova fornada o consolidats, un ambient familiar, jove i una organització ben feta i amb bon gust... sense preses, sense aglomeracions, sense grans muntatges ni parafernàlies... un festival que ha tingut una bona arrencada i que segurament serà un referent de l’indi pop fet a casa nostra.

Podeu consultar aquí el programa de l’edició d’enguany.

I que en tinguem per molts anys.