divendres, de juny 02, 2006

Que plou, avui?

L’oratge, el temps que fa, és un d’aquells temes que, almenys als catalans i catalanes, ens fascina. Ens fascina tant que quan trobem algú i comencem a xerrar, tard o d’hora sortirà com a tema de conversa. Tant que, l’espai més vist de tota la TVC és l’espai del temps. El tema del temps, de fet, ens serveix per abocar totes les quixes que tenim, mal rotllo i energies obstruïdes dins el nostre estómac.
Realment estem molt fascinats amb el temps i, fins i tot, considerem els meteoròlegs que surten per televisió gairebé com uns semi-déus, uns savis infal·libles. Això, no cal dir, ha comportat més d’un problema a aquests professionals ja que, de vegades, la ciència és fal·lible i la meteorologia encara més. Qui no recorda en Castejón o en Picó...

Per a tots aquells i aquelles que necessiteu saber quin temps fa, o farà, us recomano que consulteu el web del Servei Meteorològic de Catalunya. És un web molt complet on hi podreu consultar el temps actual, el passat i el que vindrà. Podeu connectar amb els radars, els satèl·lits meteorològics, les sondes submarines, etc. I apart de les dades i els números i les xifres i tot això, el que considero més especial, més interessant, una espècie de passatemps gratuït que t’aporta una sensació d’omnipresència és el radar que detecta les precipitacions. És realment millor que la tele el posar-te davant la pantalla i veure com es van apropant les taques de precipitació cap allà on ets situat en aquells precisos instants,constatant que a l’exterior fa el que diu el radar. Tanmateix el servei de radar és limitat i encara no té cobertura a tots els aïsos Catalans. Esperem que això canviï aviat.

Tot un servei públic.