divendres, d’octubre 27, 2006

La Barcelona sense modernisme, mar i taxis bicolors


Cap al segle XIII els habitants de dos llogarrets de la vall d'Ubaia (Alps occitans), Faucon i Drohla exactament, van demanar al comte de Provença, en Ramon Berenguer V, permís per a fundar una nova vila. El comte va accedir de bon grat ja que això li permetia assentar població en aquell territori fronterer i va atorgar als pobladors el privilegi de governar-se de manera autònoma. Aquesta vila prendria el nom de Barcilouna en homenatge a la ciutat d'origen de la dinastia catalana de Ramon Berenguer V. I és que en aquella època els comptes catalans.

























Ara, i des de la dominació franca d'aquest territori, aquest poble s'anomena amb el nom afrancesat Barcelonnette, el qual no se sap ben bé perquè ha adoptat el diminutiu. En tot cas, Barcelona de Provença és un petit poble de mitja muntanya la qual viu bàsicament del turisme de natura. Una de les seves peculiaritats és que gran part dels seus habitants tenen en comú haver estat immigrats cap a Mèxic o bé tenir algun familiar immigrat a aquest país americà.

Si més no, sempre val una visita per contemplar els pocs vestigis catalans i gaudir de la natura i tranquil·litat d'aquest indret.