dijous, de maig 04, 2006

SOLC 06

Si aquests mesos de primavera no sabeu què caram fer els cap de setmana podeu apropar-vos a la comarca del Lluçanès. El Lluçanès, tot i encara no ser administrativament una comarca, ho és per la voluntat dels seus habitants i el seu paisatge. La trobareu repartida entre entre el Bages, Osona i el Berguedà i amb capital a Prats de Lluçanès.

Allà, com cada any i ja en fa catorze, el SOLC organitza tres mesos d’activitats relacionades amb la tradició, la música i el territori. Aquesta mena de festival va començar a partir de la iniciativa d’unes quantes persones de la comarca que varen trobar necessari recuperar la personalitat i el patrimoni humà i natural de la comarca alhora de desenvolupar activitats que promoguessin aquest patrimoni i revitalitzessin la vida dels seus pobles i llogarets. Així doncs van començar programant activitats relacionades amb la recuperació dels camins de transhumància i tot els elements antropològics que hi tenen a veure. De mica en mica aquesta festa s’ha anat consolidant i ampliant a altres activitats.

Tot i que no se’n fa massa de publicitat d’aquest esdeveniment anual us puc assegurar que paga molt la pena acostar-s’hi a gaudir d’un ambient molt familiar, rural, de festa i compromès amb la realitat de la comarca. Podeu gaudir de la gran caminada de la transhumància, de fires, exhibicions, concerts de música tradicional, exposicions, xerrades, sopars, tastets i un llarg etcètera que de ben segur us faran fer-vos sentir partícips d’una comunitat ancestral enmig d’un paisatge esplèndid i ple de racons amagats rics en rondalles i màgia.

I sobretot no patiu pel menjar i el dormir perquè trobareu mil i un indrets d’aquells que ja no se’n troben, on s’hi menja i es dorm com abans.

Més informació a:

Solc, música i tradició al Lluçanès
Major 51, baixos
08513 - Prats de Lluçanès (Lluçanès)
93 850 82 81
solc@pangea.org
www.solc.ca