dimarts, de maig 02, 2006

Festes de maig alternatives de badalona


Ja hi som, ha tornat el mes de maig amb ell la festa grossa de la ciutat de Badalona. Fins fa poc les Festes de Maig eren un reguitzell d’activitats (més o menys encertades, de més o menys gust) i celebracions que arribaven al seu clímax amb la Cremada del Dimoni baix a mar. Però aquest serà el segon any que tota una sèrie d’entitats de la ciutat de Badalona organitzen, paral·lelament, la Festa Major Alternativa de la ciutat.Aquestes festes alternatives venen després de constatar com cada any l’Ajuntament de Badalona programa activitats cada cop més allunyades a la gent de la ciutat i a l’esperit d’aquesta festa popular. No només això. L’Ajuntament, segons aquests col·lectius, ha bandejat durant molt de temps el teixit social de la ciutat a l’hora d’organitzar la Festa Major.

Vist l’èxit de convocatòria de les Festes Alternatives i el creixent nombre d’entitats de la ciutat que hi donen suport i hi col·laboren de manera activa, el programa d’enguany presenta canvis substancials i milloren els plats forts de l’any passat. Com veureu en el programa hi haurà correfocs, concerts, xerrades, corretasques i fins i tot un piromusical.

Pel que fa a la samarreta de la Festa Major, enguany Quòniam no treu samarretes ja que tot l’equip està treballant en l’imminent sortida de la samarreta de l’estiu. Tanmateix, i per als fans de Quòniam, la samarreta de la Festa Major Alternativa i el cartell estan dissenyats per en Toni Il·lustració, el dissenyador oficial de Quòniam. Recordeu que aquests darrers dos anys Quòniam s'ha encarregat directament de dissenyar i fer les samarretes de la Festa Major de Badalona, les quals han tingut força èxit i que encara podeu aconseguir aquí.

Aquest proper dissabte s’inauguraran les festes d’enguany que acabaran a finals de mes. Tots hi sou convidats.