divendres, d’abril 28, 2006

ICAT FM: Neixen nous conceptes de ràdio

Aquest proppassat dia de Sant Jordi va desaparèixer Catalunya Música i va aparèixer icatfm, una innovadora manera de fer i escoltar la ràdio de sempre. Ara que de mica en mica internet entra a totes les llars i que els reproductors d’àudio són més eficients i més sofisticats i ofereixen la possibilitat d’escoltar qualsevol cosa mitjançant el mínim espai possible, la proposta icatfm sembla ser una proposta molt interessant.

Una de les grandeses, i de vegades misèries, d’internet és que des de gairebé qualsevol indret del món podem estar connectats amb la nostra realitat habitual, amb el nostre país o amb d’altres de molt llunyans. I cada vegada és més fàcil tenir accés als mitjans de comunicació via internet. Això és possible que tard o d’hora desplaci als suports convencionals dels mitjans de comunicació i, per tant, el consumidor d’informació, entreteniment o cultura serà més lliure de triar i destriar.

Però al que anàvem, icat fm resulta ser una emissora de ràdio actualment de quatre canals que emet les vint-i-quatre hores del dia. Només entrar al web observareu que sona el canal principal d’aquesta ràdio sense haver d’obrir o executar cap programa d’àudio. A més, la programació és absolutament basada en la música (programes monogràfics, reportatges o simple "jukebox") i hi ha diferents tipus de programes. Cada hora fan desconnexió i connecten amb Catalunya Informació. Un altre dels al·licients que té aquest web és que a mesura que sona la música el web es va actualitzant i a més podem, no només saber el títol de la cançó i de l’intèrpret o grups, sinó visitar uns enllaços que ens proposen de cada tema, consultar informació del grup, llegir la lletra de la cançó o mirar fotos del grup. A més de tot això el qeb té moltes altres seccions relacionades amb el lleure i podeu entrar també en xats, fòrums o enquestes.

Us recomano que li doneu un cop d’ull, sobretot a aquells que ens visiteu des de molt lluny i que cerqueu llocs interessants per tenir un petit contacte amb el vostre país.

La gestió d’aquesta proposta és a càrrec del grup d'emissores de Catalunya Ràdio.