dijous, de juny 08, 2006

Aquest dissabte ens veiem a Tiana per fer un Mesclat

Si no coneixeu el poble de Tiana us recomano que hi aneu. És un poble petit, tot i que aquests darrers anys ha anat creixent de manera molt desordenada, enclavat entre la Serralada de Marina i la Mar Mediterrània. És dins la comarca del Maresme, una de les comarques que han estat de les més privilegiades de tots els Països Catalans.

Aquest proper dissabte, en aquest poble tranquil i agradable prop de Barcelona, s’hi celebra una festa d’aquelles que ningú sap com han aparegut però que crida l’atenció positivament. En el web hi trobareu tot allò que podeu necessitar: El cartell, com arribar-hi, el preu (és de franc), etc.

A més d’això, i com ja haureu vist en l’agenda del nostre web, Quòniam hi farà parada tot el vespre on hi podreu trobar les samarretes Quòniam que us agradin més. A més, qui vingui tindrà la possibilitat de conèixer alguns dels homes i dones que s’amaguen rere el Quòniam. Us puc assegurar que hi seran presents un munt d’ells.

Una curiositat. La festa es diu l’Empollada. Quin significat té aquest títol? No l’he trobat al diccionari, jo. Podria ser que fos una traducció de la paraula espanyola “Botellón”? Misteri. En tot cas espero que no sigui igual que les “entrompades” que es fan de tant en tant a diversos llocs del nostre país.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No, no es tracta de la traducció de "botellón".

Si bé és cert que la paraula no apareix al diccionari normatiu del IEC, l'hem adoptada com a nom del nostre festival ja que els joves l'utilitzen per designar el periode de temps que destinen a estudiar un examen a contrarrellotge. Degut a l'època en que cau la festa major petita de Tiana (plena època d'examens, d'universitat i de secundària) vam decidir donar-li aquest nom al festival.

Gràcies Quòniam!

Salut! i ens veiem a Tiana!

L'escrivà En Teobald ha dit...

Moltes mercès Aleix per laclariment. Sempre s'aprenen coses noves, eh? Esperem que tinguem una festa genial.

A Tiana hi manca gent!!