divendres, de juny 09, 2006

El Batiscafo Katiuscas arriba a Barcelona i arrassa.

No és cap misteri que, ara i ja fa un temps, Antònia Font és un fenòmen que s'ha anat gestant durants gairebé una dècada. Un còctel de treball, talent i dignitat que al final han fet forat en la història de la música dels nostres països i d'arreu.

Ahir van presentar el seu nou treball, Batiskafo Katiscas, amb un èxit sense precedents. No diré gaire coses del concert perquè em repetiria de manera evident. Tot i això us puc dir que els Antònia Font van omplir de gom a gom la sala principal de l'Auditori, per un públic lliurat per complet a la seva música. La sonorització no va ser gaire bona, l'il·luminació normal tirant a inexistent i el marc del concert prou fred. Va ser gairebé al final, en el moment que tocava fer sonar el single wa yeah que el públic es va deixar anar, es va aixecar dels seus seients i van romandre així fins al final del concert, on s'hi va desencadenar una cominió curta però intensa ente el públic i el grup.

Al sortir del concert la gent s'amuntegava a l'entrada de l'Auditori per comentar l'experiència viscuda aquell vespre. I segurament aquest èxit de públic i de bona música quedarà només en el record d'aquells que van ser-hi presents. Gairebé cap mitjà de comunicació hi va ser present i, sembla ser, que només va ser enregistrat per la sala i un mitjà de comunicació d'internet.

Tot plegat sembla una broma. Quan vingui alguna superestrella de la música (això sí, estrangera i de música deixalla) veurem com totes les ràdios, televisions, diaris, revistes i mitjans electrònics del país seran presents per esbombar-ho als 8 vents i, així, fer veure que allò és bo i que tots hi estem interessats. Sense comentaris.

NOTA: Fotografies exclusives i lliures de drets fent referència de la font.