dijous, de juny 22, 2006

Malgrat tot, la cultura és viva

Enguany se celebra la sisena edició del Cultura Viva. I què caram és això, us preguntareu alguns i algunes. Doncs com bé diuen ells i elles al seu web, el Cultura Viva és “una diada festiva organitzada per la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua) per tal de donar un impuls a la llengua i la cultura catalana en la població on es realitza i a tot el radi limítrof de poblacions”. Cada any organitzen un acte itinerant amb el qual s’intenta potenciar la cultura catalana al carrer i potenciar la seva normalització. Aquest acte juntament amb d’altres com “Tirant de Rock” (País Valencià) i l’”Acampallengua” (Illes Balears), intenten promoure la llengua i cultura catalanes en tots els àmbits de la vida social.

Bàsicament hi podreu trobar, aquest cap de setmana, concerts (Mesclat i Antònia Font entre d’altres), fira d’artesans i entitats (nosaltres hi serem), mostres de cultura popular (tallada de troncs, bitlles, etc.), xerrades, tallers (cant improvisat...) i un llarg etc. La veritat és que és bastant recomanable assistir-hi i participar-hi i més enguany que la cosa passa a durar gairebé tres dies. Si voleu saber ben bé el que us hi trobareu tan sols cal que entreu al web de Cultura Viva.

Quòniam, com aquests darrers dos anys, serà present amb una parada de samarretes que podreu trobar a la plaça de la Porxada de la ciutat de Granollers.

Per cert, enguany la celebració del Cultura Viva concideix amb la revetlla de Sant Joan i la festa està més assegurada que mai.