divendres, de setembre 22, 2006

Barcelona era MORITZ


Fa poc més d'un any la marca de cerveses Moritz va tornar a sortir al mercat després d'uns trenta anys d'haver tancat les portes i haver servit la darrera cervesa. Jo, òbviament no l'havia tastada i de fet, no recordo gaires vegades d'haver sentit anomenar-la. A casa, per,ò era coneguda i se n'havia begut, com a moltes altres llars. Era un símbol de Barcelona com ho podria ser qualsevol edifici d'Antoni Gaudí. Prop d'on vivíem, a Badalona, hi havia existit fins fa no pas tantes dècades una d'aquelles cerveseries amb encant que, de retruc donava encara més encant a un barri obrer ple de fàbriques. Fa poc em deia mon pare que allà només s'hi servia cervesa Moritz i que sempre era ple de gent fent-la petar. També, els que tinguin una certa edat recordaran la cerveseria Moritz que era a Ronda Sant Pau de Barcelona i que es veu que encara hi és.

La Moritz a tornat de mans dels besnéts de Louis Moritz Trautmann enmig d'una discreció sorollosa. Es diu que la cervesa està el·laborada a Saragossa (Espanya) tot i que la publicitat oficial no ho esmenta i diu que s'hi fa servir aigua del Montseny. És de les primeres cerveses catalanes, per no dir la primera, que no ostenta gaire autoodi i no margina la llengua del seu país. Malgrat tots aquests anys tothom que l'havia conegut la recorda. L'empresa sembla haver fet una inversió multimilionària per a la tornada de la Moritz i sembla que tenen un munt de projectes relacionats amb la cervesa, com per exemple la creació d'un museu de la cervesa a l'estil del museu de la Guinness o de la Heineken on s'hi pugui conèixer tot allò relacionat amb la cervesa i en particular amb la Moritz.

En definitiva, el fenomen Moritz ja consolidat sembla que ha arribat per quedar-s'hi. En tot cas l'èxit, des de fora estant, sembla assegurat. Però bé, tot i que la prefereixo a l'Estrella perdoneu-me que em decanti en algunes ocasions per beure'm una bona copa de vi del Priorat.

En tot cas, salut!!