dilluns, de setembre 18, 2006

La tardor torna. És hora de calçar-se les botes

El poble català, des de finals de segle XIX i com altres pobles europeus, ha estat i és un poble de muntanyencs i muntanyenques. De fet, a la Renaixença es va iniciar la pràctica de la descoberta de la muntanya mercès a la redescoberta de la natura, que va suposar una font espectacular d’activitats esportives i d’expressió cultural. La tornada a l’enaltiment de la natura misteriosa, feréstega, indomable va fer que la gent comencés a viure la natura com mai abans s’havia fet.

Els catalans, com els alemanys, suïssos o austríacs, van abocar-se en la natura i totes aquelles activitats que hi tinguessin relació, com també el folklore o la literatura popular que s’abeuraven dels mites i les llegendes ancestrals.

Ja fa temps que han aparegut al nostre país revistes especialitzades amb la muntanya, excursionisme, turisme rural o esports d’aventura. De fet, s’està omplint un buit importantíssim amb un mercat potencial enorme que era orfe dècades i dècades. També la literatura especialitzada ha viscut una revifalla important que han ofert la possibilitat de conèixer part de la nostra tradició i memòria popular.

Per aquells que visiteu Barcelona presencialment o aquells que sense passar per allà voleu descobrir el principat a la manera dels romàntics o els exploradors de principis de segle XX però amb les comoditats del XXI podeu visitar el Palau Robert, tant de manera real al Passeig de Gràcia amb Diagonal o virtualment al seu web. Hi podreu trobar un espai molt ben cuidat on podreu trobar informació exhaustiva sobre rutes a peu o bicicleta, indrets per a visitar, rutes gastronòmiques, museus, cases d’hostes, càmpings, activitats d’aventura, agenda de festes populars, etc.

Ara que ve la tardor us animo a sortir de casa (tot i que hàgiu estat tot l’estiu fora de casa) i gaudiu del nostre país i els seus racons encara màgics i solitaris. I per aquells que sou lluny de casa, almenys ho podreu fer de manera virtual.

Recordeu que al Palau Robert també hi podreu trobar exposicions relacionades durant tot l'any i al seu web interessants enllaços que us seran de molta utilitat.