dijous, de març 23, 2006

Del bressol de la humanitat als confins de la terra: el viatge Genètic.

Ostres... crec que ahir anava una mica calent i vaig arremetre un pèl massa contra “la nostra”. Però és que se’m fa difícil entendre que hi hagi gent que no sàpiga o no vulgui gestionar un ents públic i tot i així cobrin per fer-ho. Bé, avui la cosa està més calmada i per això us parlaré d’un projecte força interessant que ens ve dels Estats Units però que té com a marc d’estudi tot el món.

Cap els principis dels temps, farà ara uns 60.000 anys, quan els humans van començar a moure’s i van sortir per primer cop de l’actual Àfrica, van deixar darrera seu una sèrie d’empremtes genètiques que ara poden ser resseguides i estudiades per conèixer la natura de les diverses migracions que van constituir el que ara és la societat humana tal i com la coneixem. Ara, un projecte encapçalat per la revista National Geographic, intenta confeccionar el mapa genètic de la humanitat a partir de l’estudi de l’ADN que van deixar pel camí aquests primers migradors.

En el web d’aquest projecte anomenat The Genographic Project podreu trobar una gran quantitat d’informació mitjançant la qual podreu entendre i conèixer una mica més les primeres passes que va fer l’ésser humà fora de la seva “Àfrica natal”. Aquest estudi demostra que tots els humans, independentment de la nostra raça, vàrem eixir un dia del continent africà i vàrem començar la gran aventura de repoblar el planeta. Tanmateix, hi va haver diferents moviments migratoris cadascun amb la seva especificitat.

Aquí també hi trobareu una munió d’informacions insòlites sobre aquest tema com per exemple la notícia que diu que milions de persones podrien ser descendents del rei irlandès Niall of the Nine Hostages, el qual es considerat per molts com a un mite semblant al del rei Artús i que la llegenda diu que va ser el pare de Sant Patrici, patró dels irlandesos i irlandeses. O per exemple aquella història que diu que mots milions de persones al món provenen dels fills dels fills dels fills dels fills... de Gengis Khan.

Us recomano el web i si voleu, fins i tot hi podeu participar. Pagant una suma concreta de diners podeu enviar una mostra de la vostra saliva a la National Geographic i us analitzaran el vostre ADN. Amb això sabreu d’on prové genèticament part de la vostra família, quin camí van fer els vostres ancestres hominids en el transcurs dels temps i ajudareu a crear el mapa genètic humà.