dimarts, de març 07, 2006

Hi ha un indret a internet on sempre estan de festa.

Fa poc menys de dos mesos la gent de Quòniam em va encarregar que anés fent articles esporàdics sobre el que volgués i jo, la veritat, he anat fent una mica el que em venia de gust. Tot i això em van comentar que tot el que fes podria estar lligat, d'alguna manera, a la paraula cultura (per altra banda, tant desprestigiada darrerament). I mira per on que, contradient les tendències que corren actualment, el bloc ha anat enganxant de mica en mica cada cop més lectors fidels. Només espero que gran part d'aquesta audiència llegeixi aquest bloc degut al meu virtuós estil literari.

Doncs bé, reprenent el tema aquell de la cultura i tot això, avui no es queixaran els més exigents i ortodoxos consumidors de cultura. Perquè parlaré d'un lloc web al que jo personalment hi estic enganxat i consulto molt habitualment i que, a més, el seu sentit és precisament el de la promoció de la cultura. El nom del web és festes.org.

Aquest web té una presentació força interessant, amb una especial cura del disseny i, a més, amb continguts de molt bona qualitat. Com ells diuen el web és una “finestra oberta al món de la cultura popular catalana i especialment, una porta d’entrada a les festes populars”. Això no vol dir que només hi poguem trobar referències culturals pròpies sinó que també podem trobar-ne d’altres pobles del món.

Tot just entrar al web trobareu uns menús amb els quals podreu fer recerques temàtiques. Més avall hi trobareu diverses seccions: les festes de la setmana, notícies actualitzades i mediateca, la qual us donarà l’oportunitat de cercar informació sobre productes audiovisuals i escrits i, fins i tot, comprar-los.

A més de tot això observareu que la gent de festes.org accepten aportacions a la tasca ingent d’aplegar “tota” la cultura catalana en aquest portal participatiu. De fet, i sense desmereixer la seva feina de recerca, gran part de la informació gestionada festes.org és aportada per gent anònima. Per tant, si veieu que no hi surt alguna festa característica de la vostra comarca o bé que hi ha necessitat d’algun tipus d’ampliació de la informació sobre els temes tocats, sempre els ho podeu comunicar.

La veritat és que tenim sort de poder tenir un lloc com aquest. És un portal molt complet i rigorós que betlla per la difusió i promoció de la cultura. Volgueu saber el que volgueu saber de la festa i la tradició, ben segur que ho trobareu aquí.


Article penjat amb el patrocini de Joan Amades.